Известие

Collapse
No announcement yet.

Музика 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отделни кабели излизат от ИЦС-а.
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Значи имам проблем или с АЦС или с двата говорителя като първият вариант ми се вижда по сложен но по логичен
      ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

• Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
        Значи имам проблем или с АЦС или с двата говорителя като първият вариант ми се вижда по сложен но по логичен
        Колега никой не се се ти да те попита, дали си с топ озвучението с допълнителен усилвател (а доколкото разбрах си имаш колони на кората, което значи че си), защото ако е така ситолацията с окабеляването е доста по различна. Пиши с какво озвучение си и ще ти обясня как ти е инсталацията.
        Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
        Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
        FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

• Не е задължително и аз имам в кората но нямам допълнителен усилвател, може преди мен някой да си е правил експерименти
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

• Първоначално публикувано от savoibul Покажи съобщение
            Колега никой не се се ти да те попита, дали си с топ озвучението с допълнителен усилвател (а доколкото разбрах си имаш колони на кората, което значи че си), защото ако е така ситолацията с окабеляването е доста по различна. Пиши с какво озвучение си и ще ти обясня как ти е инсталацията.
            По озвучаването аз лично нито съм добавял нито съм махал нещо Колата като я взех имаше нормалните говорители на всички врати и два говорителя на задната кора които като вадих тази кора за да сложа щора ми направи впечатление че са обърнати с магнитите нагоре В багажника имам ченджър навигация и усилвател който мисля че си е сложен там откак колата съществува

Comment

• Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
              По озвучаването аз лично нито съм добавял нито съм махал нещо Колата като я взех имаше нормалните говорители на всички врати и два говорителя на задната кора които като вадих тази кора за да сложа щора ми направи впечатление че са обърнати с магнитите нагоре В багажника имам ченджър навигация и усилвател който мисля че си е сложен там откак колата съществува
              В тъкъв случай си с топ озвучението за модела, което значи че схемата на окабеляване ти е следната (пиша само за звуковия сигнал, не за управлението на усилвателя, който се намира над акумолатора, чейнджара и навигацията най-отгоре):
              1.Усилвателя взима само сигнал от ICS-а, тоест лев и десен канал с обща маса (вграденя усилвател в ICS-а не се използва).
              2.Усилвателя преобразува сигнала, прекарва го през филтари, еквалейзер и т.н., той oбщува с ICS-а по специален протокол, така нареченото DSP-digital sound procesing. Съответно усилваго и го пуска през 6 канала (6x40w)
              3.От усилвателя излизат 6 двойки кабели за говорителите, една двойка кабел се състои от "+" и "-". Тези двойки кабели отиват по една за всяка врата-4 бр. и по един за всеки басов говорител на кората-2 бр.
              4.Снопа с инсталацията за аудиото тръгва от зад ICS-а, минав от дясната страна на скоростния лост, под конзолата с подлакатника от лявата страна на ръчната, под мокета на свода между задните две места, под задната седалка минава на ляво, минава в долен ляв ъгал на ламарината зад задната облегалка, продължава в долния ляв ъгал на багажника под лявата кора и излиза при акумолатора. Буксите за колоните се намират: за предните врати зад ICS-а в една голяма обща букса с много други неща, зазадните врати под задната седалка съответно лява врата от ляво и дясна врата от дясно, за задните говорители на кората са цели кабели директно от усилвателя.

ВАЗМОЖНИ ПРОБЛЕМИ СПОРЕД МЕН:
              1.Букси за вратите и на говорителите във вратите-малко вероятно но не е невазможно.
              2.Слаб контакт на левия сигнален кабел или зад ICS-а или при усилвателя-напълно вазможно.
              3.Изгорял лев канал на усилвателя/предусилвателя-твърде вероятно, ако има от каде да намериш такъв усилвател само за проба, лесно можеш да си направиш експеримент, все пак са само няколко букси да изключиш, без да разглобяваш нищо, а после или ремонт или от някоя морга за 50лв., всъщност как го намериш, може и повече може и по малко.
              4.Развалили се говорители на левите врати-напълно вазможно, поради най различни пречини, като почнеш от силно слушане с много изкривяване и стигнеш до подмян на вратите поради ПТП, с врати с базови говорители на тях, най-лесния начин тук е да свалиш говорител от дясната страна и да го пробваш на лявата и ако се окаже тук причинат пак по моргите с стария говорител и пазърлък за цената.
              5.Просто да си разместил баланса, макар че тогава ще се чува слабо, но в никакъв случай няма да шуми, пробвай с настройките и дано да е от тях, че другото е свързано с средства и време.
              Успех!
              Ако имаш вапроси питай!
              Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
              Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
              FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

• Благодаря колега Ще започна естествено от варианта който е без пари а именно оглеждане на буксите и евентуално подмяна на леви с десни При неуспех ще се разтършувам за усилвател Но мисля че това ще се случи около нова година че сега нямам време но при развитие ще пиша

Comment

• Здравейте колеги, най накрая и аз се реших да пооправя музиката на алфата .

Искам да попитам , когато се сложи буксата отзад на ICS тази която е за усилвател колоните във купето продължават да работят нали.. защото четох че алфите със ситема БОСЕ всички колони са вързани на усилвателя и ICS дава само сигнал към усилвателя.
                  Питам защото искам да сложa ето този комплект във багажника http://www.technomarket.bg/products/...spack-2011-box
                  Last edited by mate545; d.m.y г., 13:51.

Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

• Дали тези букси са същите като тези които на нас ни трябват за връзване на ICS към усилвател http://www.k99bg.com/Default.asp?Ope...=DIETZ%2017022 , http://www.electronics.bg/product_in...ts_id=21003811
                    Last edited by mate545; d.m.y г., 16:48.

Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

• Същата е.
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Супер .. зачудих защото в авител е 25 лева а в във електроникс е 8 лева...

Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

• Пазарни трикове и качество.Аз също се минах с тази от Авител,даже съм насочвал колеги от там да си я взимат.До като преди половин година не попаднах на тази за 8лв. тогава беше 9,50лв.

Comment

• а този синия кабел свободния които излиза от буксата захранване +12 волта за усилвателя ли е?
                            5 Ланчии зад гърба си!
                            И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

• ремута ще да е

Comment

• Колеги, чета и чета цялата тема и не мога да си отговоря на няколко въпроса:

1. Намерих си басовите говорители, но търся усилвателя. Трябва ли да сменям цялото окабеляване и какво точно трябва да прокарам?

2. Ясно е, че няма да се използва вграденият усилвател на ICS, но тогава трябва ли и до вратите да се прокарват нови кабели ?

3. Ако купя усилвател с цялата кабелна инсталация ли трябва да го купя ?

4. Ако реша, все пак че е много сложна цялата процедура имам ли културен вариант за някакъв слаб афтърмаркет усилвател с който да захраня само задните 2 "буфера".

5. Колоните във вратите еднакви ли са при евтиното и TOP озвучаването или и те са различни ?
                                Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Working...
                                X